Mainos
Mainos

Äänestysaktiivisuus romahti uusintavaaleissa

Äänestysaktiivisuus on romahtanut kuntavaalien uusinnassa. Eniten äänestysprosentti putosi Karkkilassa, jossa uurnilla kävi 46 prosenttia äänioikeutetuista. Viime lokakuussa osuus oli 60 prosenttia.

Myös Vihdissä äänestämässä kävi alle puolet äänioikeutetuista, 45 prosenttia. Edellisellä kerralla aktiivisuus ylsi 58 prosenttiin.

Kauniaisissa äänestysprosentti laski 76:sta 64:ään, vaikka ennakkoäänestys enteili päinvastaista suuntaa.

Kuntavaalien uusinta ei ennakkoäänten perusteella mullista valtuustojen valtasuhteita. Muutokset ryhmien koossa näyttäisivät jäävän yhteen tai kahteen paikkaan.

Vihdissä voittajia ovat tässä vaiheessa sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit. Paikkoja ovat menettämässä kokoomus ja keskusta.

Karkkilassa vasemmistoliitto ottaisi yhden paikan SDP:ltä. Kauniaisissa RKP veisi paikan kokoomukselta.

Vaalit uusittiin kolmessa kunnassa, koska viime syksyn sähköisessä äänestyksessä osa äänistä jäi kirjautumatta.

Vihdissä eilen vierailleet hallituspuolueiden nokkamiehet uskovat, että sähköistä äänestystä kehitetään vastakin takkuisesta alusta huolimatta.

Vaalihuoneistot sulkeutuivat kello 20, ja tuloksia odotetaan illan kuluessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot