Mainos
Mainos

Äänestysilmoitusten postitus alkoi

Väestörekisterikeskus on postittanut ensimmäiset ilmoitukset äänioikeudesta ensi kevään presidentinvaaleissa. Ilmoituskorttien postittaminen aloitettiin tällä kertaa poikkeuksellisesti pääkaupunkiseudulta.

Äänioikeutettuja on yhteensä lähes 4 173 000. Viime kevään eduskuntavaaleista äänioikeutettujen määrä on noussut noin 14 000. Äänestää saavat kaikki Suomen kansalaiset, jotka ovat syntyneet 16. tammikuuta 1982 tai aiemmin. Ilmoitus äänioikeudesta lähetetään myös niille 115 000 ulkomailla asuvalle suomalaiselle, joiden osoite on väestötietojärjestelmässä.

Kesäkuun europarlamenttivaalien jälkeen väestötietojärjestelmä on teknisesti täysin uudistettu. Äänioikeutetun kannattaakin ottaa yhteyttä maistraattiin, mikäli havaitsee henkilötiedoissaan virheellisyyksiä. Äänioikeusrekisteri on nähtävillä kaikissa maistraateissa, mutta oma äänioikeus kannattaa käydä tarkistamassa vasta, jos ilmoitusta ei ole tullut kotiin tämän kuun puoleenväliin mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme