Mainos
Mainos

Äänestyspaikoille jonotettiin paikoin iltapäivällä

Monilla äänestyspaikoilla on iltapäivällä käynyt äänestäjiä tasaisena virtana. Muun muassa Tampereella on ollut ajoittain jopa jonkin verran jonoa. Samoin esimerkiksi Espoon Lintuvaarassa oli jonoa alkuiltapäivästä.

Tampereella Pohjois-Hervannan koululla on viiteen mennessä kaikkiaan äänestänyt noin 60 prosenttia äänioikeutetuista. Naiset ovat olleet suhteessa hieman miehiä aktiivisempia.

Myös Turussa keskustan kahdella isolla äänestysalueella on ennakkoon ja tänään klo 17 mennessä äänestänyt yhteensä yli 60 prosenttia äänioikeutetuista.

Jyväskylässä Kuokkalan äänestysalueella on sähköinen äänioikeusrekisteri, joka on nopeuttanut äänestystä. Ruuhkaa ei ole muodostunut.

Äänestyspaikat ovat avoinna iltakahdeksaan asti. Tänään varsinaisena vaalipäivänä saa äänestää vain omassa äänestyspaikassa. Paikka mainitaan postitse tulleessa ilmoituskortissa.

Ennakkoäänien tulos julkistetaan heti äänestyksen päätyttyä kello 20. Koko vaalitulos on selvillä noin kello 22.

(MTV3 - STT)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme