Mainos
Mainos

Äänestyspassiivisuuteen etsitään lääkkeitä

Historiallisen, jopa katastrofimaisen alhaiseksi EU-vaaleissa pudonnut äänestysaktiviisuus herätti poliitikot keksimään keinoja äänestysinnon palauttamiseksi.

Pääministeri Paavo Lipponen haikailee yhä kunnallis- ja eurovaalien yhdistämistä. Kokoomuksen Sauli Niinistö empii yhdistämistä, mutta esittää, että EU-vaalien yhteydessä voitaisiin äänestää myös komission puheenjohtajasta.

Äänestysaktiivisuuskin tippui tasolle, jota kuvaa parhaiten sana "katastrofi". 31,4 prosenttia. Näin alas ei Suomen historiassa ole ennen menty. Myös tutkija dosentti Heikki Paloheimo muistuttaa ongelmista, joita kotimaisten vaalien yhdistämien eu-vaaleihin toisi. Paloheimo muistuttaa, että eurovaalien vaalirytmi on viisi vuotta ja siksi Suomessa jouduttaisiin muuttamaan omien vaalien vaalirytmin myöskin viisvuotiseksi, jos tämä yhteenkoplaus tehtäisiin.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme