Mainos
Mainos

Aasian katastrofin koettelemille oikeusapua

Tsunamin uhreille ja omaisille avataan mm valtakunnallisnen neuvontapuhelimen, joka antaa oikeudellista apua.

Kaakkois-Aasian katastrofin koettelemille suomalaisille on luvassa oikeusapua valtiolta. Oikeusministeriö avaa valtakunnallisen neuvontapuhelimen, joka antaa oikeudellista apua tsunamissa loukkaantuneille ja uhrien omaisille.

Asiasta kertoi oikeusministeri Johannes Koskinen Asianajajapäivillä tänään Helsingissä.

-Moninaista oikeudellisen avun tarvetta varmasti esiintyy. Osaan oikeudellisista ongelmista voidaan antaa jo tässä vaiheessa selkeitä neuvoja, joiden perusteella asianomaiset kykenevät itse hoitamaan asioitaan, Koskinen sanoi.

Neuvontapuhelimen lisäksi ministeri ehdottaa, että luonnononnettomuuden koettelemille ihmisille voitaisiin heidän varallisuudestaan riippumatta antaa tietty määrä oikeusapua valtion kustannuksella raskaalta tuntuvan byrokratian välttämiseksi.

Helpotusta asioiden hoitoon on luvassa myös siten, että ministeriö on kehottanut oikeusaputoimistoja ottamaan Aasian katastrofin johdosta asiakkaiksi pyrkivät nopeasti vastaan. Toivomus joustavasta palvelusta on viestitetty niin ikään tuomioistuimille ja muille oikeushallinnon viranomaisille.

Tutkijalautakunta aloitti ilman Ahtisaarta

Suuronnettomuuden tutkijalautakunta on joutunut aloittamaan työnsä ilman puheenjohtajaansa, presidentti Martti Ahtisaarta.

Tämänpäiväisen Iltalehden mukaan presidentti Ahtisaari on matkustanut kahden viikon lomalle ulkomaille.

Tutkijalautakunta kokoontuu kuitenkin normaalisti Ahtisaaren loman aikana, ja häneen ollaan tarvittaessa yhteydessä puhelimella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme