Mainos
Mainos

Aatonaaton lennot myöhässä, pakkanen hyydytti junat

Helsinki-Vantaan kotimaan ja ulkomaan lennot ovat tänään olleet myöhässä. Ulkomaan lennot myöhästyivät pahimmillaan toista tuntia ja kotimaan lentoliikenne myöhästeli varttitunnista puoleen tuntiin. Myöhästelyt ovat johtuneet henkilöstövajauksesta.

Pohjoisesta tulevaa junaliikennettä on kiusannut pakkanen. Kalusto on hyytynyt pakkasessa sen verran, että pohjoisesta tulevat junat ovat olleet viidestätoista minuutista puoleen tuntia myöhässä. Rovaniemeltä aamulla 6.30 lähtenyt juna saapui puoli tuntia myöhässä Helsinkiin 17.30:n aikaan. Raideliikenne oli tänään yllättävän vilkasta, sillä joka junaan riitti väkeä melkoisesti. -Maanantaina saattaa olla aamupäivällä vielä jonkun verran joulun viettoon menijöitä, mutta sen jälkeen alkaa rauhoittua, kerrottiin VR:n liikenteenohjauksesta.

Maantieliikenne on tänään ollut jo hyvin soljuvaa. Hyvässä säässä ajeltiin ja enimmillään noin tuhat autoa tunnissa. Liukkaan kelin takia alkuiltaan mennessä oli Etelä-Suomen läänissä sattunut yli 60 auto-onnettomuutta. Vielä puolen päivän aikaan Lahden tiellä oli toistatuhatta autoa tunnissa liikenteessä, mutta illalla määrä oli enää muuttama sata autoa tunnissa.

Kaksi kuoli autokolarissa Kuusamossa

Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti kahden henkilöauton rajussa kolarissa aamupäivällä Kuusamossa.

Onnettomuus sattui valtatie 20:llä eli Ouluntiellä noin kilometriä Kuusamon keskustasta Ouluun päin. Liikenne onnettomuuspaikalla sujui normaalisti noin kello 14.

Matkalaukkusumaa purettiin Helsinki-Vantaan lentokentällä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tuskailtiin vielä tänään sitä matkalaukkujen sumaa, joka syntyi perjantaisen lumimyrskyn viivytettyä rankasti lentoja.

Esimerkiksi Finnairille kertyi perjantaina myrskyn takia noin 300 matkalaukkua, joita läheteltiin sitten pitkin viikonloppua matkustajille. Alkuillasta oli vielä noin sata laukkua lähettämättä. -Viimeisiä laukkuja koitettiin kovasti panna maanteitse takseilla maakuntiin menemään, jotta kaikki matkustajat saisivat jouluksi omat tavaransa kotiin, yhtiöstä kerrottiin.

Laukkusuma syntyi perjantain puolen yön jälkeen, kun koneet olivat tulleet myöhässä ja toisaalta maapalvelun henkilöstöltä olivat vuorot loppuneet jo puolen yön aikoihin. Yövuoroksi jätettin vähemmän henkilökuntaa töihin, ja laukut ruuhkautuivat heille.

SAS:llakin hankaluuksia laukkujen kanssa

Finnair ei ollut ainoa lentoyhtiö, jolla oli vaikeuksia laukkujen siirrossa. Näin oli myös mm. SAS:lla ja sen yhteistyökumppaneilla.

Perjantaina SAS:n huomaan kasaantui yli 500 matkalaukkua, joita sitten toimiteltiin viikonvaihteen aikana eteenpäin omistajiensa perään. SAS hoitaa Lufthansan, Air Botnian ja itävaltalaisen Austrian Airlinesin kenttäpalvelun. Tänään oli vielä parisataa laukkua toimittamatta perille. - Kaikki asiakkaat eivät saa laukkuaan jouluksi perille, SAS:sta arveltiin. Yhtiöstä toivottiin, etteivät asiakkaat soittaisi kentälle, sillä heille ilmoitetaan heti, kun laukku voidaan toimittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme