Mainos
Mainos

Aatos Erkko on kuollut

Ministeri Aatos Erkko on kuollut. Asian vahvisti MTV3 Uutisille Helsingin Sanomien entinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen.

Helsingin Sanomain mukaan Erkko kuoli vaikeaan sairauteen 5. toukokuuta Helsingissä Eiran sairaalassa. Hän oli kuollessaan 79-vuotias.

Erkko oli Sanoman suuromistaja ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja. Aatos Erkon aikana Helsingin Sanomat on kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi päivälehdeksi.

Erkko toimi lehtiyhtiössä päätoimittajana, toimitusjohtajana sekä hallituksen päätoimisena puheenjohtajana. Aatos Erkko kuului Suomen rikkaimpiin henkilöihin.

Erkon isoisä Eero Erkko oli yksi Helsingin Sanomain edeltäjän Päivälehden perustajista. Aatos Erkko nousi Sanoman toimitusjohtajaksi isänsä Eljas Erkon jälkeen.

Aatos Erkko oli naimisissa Jane Erkon kanssa. Heillä ei ollut lapsia, joten yksi ajanjakso suomalaisessa mediamaailmassa on päättynyt.

(MTV3 - STT)

Katso Helsingin Sanomien entisen vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen haastattelu: (Huomenta Suomi 7.5.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme