Mainos
Mainos

Aattona lahjaostoksille – kyynärpäätaktiikka vai leppoisa joulumieli?

Onko tilanne tuttu: aatto lähenee, eikä pukinkontissa ole vielä täytettä. Ajatus lahjaostoksille lähdöstä aatonaattona tai aattona ei välttämättä innosta.

Mielessä pyörii kysymyksiä: Onko kaupoissa ruuhkaa? Löytyykö sieltä enää lahjalistassa toivottua lahjaa? Entä kauppashoppailijat, ovatko he kiukkuisia ja stressaantuneita? Kaupan ammattilaiset kertovat MTV3 Uutisille, minkälainen fiilis kaupoissa on aatonaluspäivinä.

– Aattona on jo leppoisampaa kuin aatonaattona, joulumieli valtaa asiakkaat. Onneksi käytävämme ovat leveitä, niin kyynärpäitä ei tarvitse käyttää, nauraa Oulun Citymarketin tavaratalojohtaja Mikko Haapala.

– Asiakkailla on hyvä fiilis, mutta vähän stressi silloin, jos toivottua lahjaa ei löydy. Niissä tapauksissa henkilökunnalta kysytään paljon apua vaihtoehtoisiksi lahjoiksi, kertoo Kuopion Sokoksen myyntiryhmän vastaava Merja Iivanainen.

Helsingin Stockmannin tavaratalon johtaja Tuija Wänttinen puolestaan kertoo, että aatonaattona ja aattona on pahin ruuhka ja stressi siirtyy ruokaosastolle. Sen sijaan lahjaostoksilla vaeltelevilla ihmisillä on pääasiassa hyvä mieli.

Kaikki eivät kuitenkaan ole hyvällä tuulella. Helsingin Kannelmäen Prismasta kerrotaan vinkiksi, että suositut lahjat kannattaa piilottaa kärryissä muiden tavaroiden alle. Eli jos hyllystä sattuu löytymään viimeinen Angry Birds -lelu tai suosittu kirja, ei sitä kannata jättää esille kärryihin – tai se on hyvin nopeasti viereisen asiakkaan kärryissä.

– On myös ollut tilanteita, että suosittuja lahjaa on ollut jäljellä enää yksi kappale. Sitä on sitten kaksi ihmistä repinyt kummastakin päästä – että vahvin saa pitää, kertoo Kannelmäen Prisman lelumyyjä Päivi Levander.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme