Mainos
Mainos

Abloyn tehdaspalo: "Aineksia suuronnettomuuteen"

Abloyn tehtaan tulipalo Joensuussa 30.1.09 (LEHTIKUVA)

Abloyn Joensuun tehtaan palon takia annettu suurpalohälytys kummastutti televisionkatsoja, kun kuvaruudun yläreunaan ilmestyneessä punapohjaisessa tekstissä neuvottiin alueen ihmisiä pysymään sisällä ja sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto.

Hälytystekstiin liittynyt piippaava ääni sai monet epäilemään, että vastaanottimeen oli tullut jokin vika. Ihmettelyä herätti myös se, miksi alueellinen hälytys näkyi muuallakin Suomessa.

Pelastupäällikkö Esko Hätinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta sanoo, että suurpalohälytyksen antaminen oli välttämätöntä.

- Kyllähän tässä oli ainekset suuronnettomuuteen, koska tässä pintyakäsittelylaitoksessa on hyvin paljon kemikaaleja ja jossa käsitellään kemikaaleja, jotka voivat reagoida tulipalossa. Sen lisäksi tulipalon savukaasujen muodostus oli erittäin runsasta ja ne levisivät aika lähellä maanpintaa. Tästä oli ihmisille oikeasti vaaraa. Sen takia teimme päätöksen antaa hätämerkin, jotta ihmiset suojautuvat tältä alueellta sisätiloihin.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot