Mainos
Mainos

Åbo Akademi ykkönen yliopistojen tulosvertailussa

Uusi laskentamalli vertaa yliopistojen saamaa rahoitusta ja perustutkintojen, tohtorintutkintojen, kansainvälisten tieteellisten artikkelien sekä konferenssiartikkelin määriä.

Åbo Akademi sijoittui ykköseksi suomalaisten yliopistojen tehokkuusvertailussa. Myös Jyväskylän yliopisto ja Turun yliopisto menestyivät tulosten mittauksessa hyvin. Tiedealoittain tarkasteltuna tehokkaita osia löytyy muistakin yliopistoista.

Uusi laskentamalli vertaa yliopistojen saamaa rahoitusta ja perustutkintojen, tohtorintutkintojen, kansainvälisten tieteellisten artikkelien ja konferenssiartikkelin määriä.

Jyväskyläläisen tutkimusryhmän julkaisema laskentapa rajaa yhteiskunnallisen palvelutehtävän tarkastelun ulkopuolelle. Se ei myöskään ota kantaa laatukysymyksiin.

Helsingin yliopisto tuotti paljon jatkotutkintoja, mutta voimavaroihin nähden suhteellisen vähän perustutkintoja ja kansainvälisiä julkaisuja. Tampereen yliopiston sijoitusta pudotti pieni julkaisujen määrä.

Opetusministeriön perusrahoituksella laskettuna kärkeen sijoittuivat Åbo Akademi, Jyväskylän yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Turun yliopisto. Kun ulkopuolinen rahoitus lisättiin indeksiin, järjestys oli Åbo Akademi, Turun yliopisto, Svenska Handelshögskolan, Teknillinen korkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme