Mainos
Mainos

Aborteista 12 prosenttia tehdään pikkulasten äideille

Yhä useampi abortti tehdään tuoreelle äidille, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Viime vuosina noin 12 prosenttia kaikista raskaudenkeskeytyksistä on tehty alle kaksivuotiaiden lasten äideille.

Viime vuonna Suomessa tehtiin kaikkiaan runsaat 10 000 aborttia.

Pikkulasten äideille tehtävät abortit ovat 1990-luvulta lähtien lievästi lisääntyneet, kun raskaudenkeskeytysten määrä on muuten pysynyt vakiona. Kasvua eivät selitä lääketieteelliset syyt, sillä valtaosa keskeytyksistä tehdään sosiaalisin perustein.

Suhteessa eniten raskaudenkeskeytyksiä tehdään siinä vaiheessa, kun vanhempi vauva on 6-8 kuukauden ikäinen. Todennäköistä on, että usein perheissä on luotettu liikaa imetyksen ehkäisytehoon. Tampereen yliopiston lääketieteen professorin Elise Kosusen mukaan jopa ammattilaisilla saattaa olla vääriä käsityksiä asiasta. Todellisuudessa vain alkuvaiheen täysimetys auttaa ehkäisyssä.

Kosusen mielestä Suomessa ollaan myös liian varovaisia tarjoamaan imettäville äideille hormonaalista ehkäisyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot