Mainos
Mainos

Aceh-neuvotteluissa keskityttiin paikallispuolue-kysymykseen

Indonesian hallituksen ja Vapaa Aceh -liikkeen (GAM) välisissä neuvotteluissa keskityttiin keskiviikkona rauhan-sopimusluonnoksen käsittelyyn. Osapuolet saivat jo tiistaina käytyä läpi koko sopimusluonnoksen ja keskiviikkona käytiin läpi tarkastettua luonnosta.

-On yllättävää, että onnistuimme keskustelemaan kaikista asioista jo eilen (tiistaina), sanoi GAMin tiedottaja Baktiar Abdullah uutistoimisto AFP:n mukaan.

Presidentti Martti Ahtisaari ja hänen CMI-toimistonsa ovat laatineet sopimuksen ja myös sen keskiviikoksi uudistetun version. CMI:n tiedottajan Maria-Elena Cowellin mukaan sopimusluonnokseen on tehty muutamia muutoksia, mutta hän ei halunnut kertoa, mitä kohtia oli muutettu.

-Vaikka asia on vaikea ja haastava, tunnelma on ollut varsin hyvä. Delegaatioiden kommunikaatio toimii, Cowell kuvasi tunnelmaa neuvotteluissa.

Cowellin mukaan keskiviikon neuvotteluissa on keskitytty erityisesti kysymykseen paikallispuolueista. GAM vaatii acehilaisille oikeutta muodostaa paikallispuolueita, mitä Indonesian hallitus ei ole ollut valmis hyväksymään.

-Hallituksen kanta on melko selvä: vaatimuksiin paikallisista poliittisista puolueista ei voida mukautua, koska on olemassa säännöksiä poliittisista puolueista kansallisestikin, Indonesian oikeus- ja turvallisuusasiainministeri Widodo Adisucipto sanoi Jakartassa keskiviikkona AFP:n mukaan.

Aceh-neuvottelujen viides kierros jatkuu Vantaalla sunnuntaihin saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme