Mainos
Mainos

Aceh-neuvottelut alkuun Vantaalla

Aceh-neuvotteluja käydään presidentti Martti Ahtisaaren ja hänen CMI-toimistonsa avustuksella. Neuvotteluille varattu kolme päivää.

Acehin tulevaisuudesta käytävien neuvottelujen toinen kierros on alkanut Königstedtin kartanossa Vantaalla. Presidentti Martti Ahtisaaren toimistosta kerrottiin, että neuvotteluille on tällä kertaa varattu kolme päivää. Ahtisaaren on määrä kertoa tuloksista keskiviikkona iltapäivällä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Neuvottelut alkoivat erillisillä tapaamisilla. Ahtisaari keskusteli erikseen sekä Indonesian hallituksen ja Vapaa Aceh -liikkeen edustajien kanssa. Sen jälkeen osapuolet siirtyivät yhteiseen neuvottelupöytään. Tänään on tarkoitus käydä läpi koko asialista ja tiistaina siirtyä yksityiskohtaisempiin kysymyksiin. Neuvotteluissa käsitellään mahdollisuuksia luoda Acehille itsehallintomalli, turvallisuusjärjestelyjä ja sitoumusten täytäntöönpanon valvontaa.

Samat neuvottelijat

Neuvottelujen osapuolten valtuuskunnat ovat samat kuin ensimmäisellä kierroksella, joka pidettiin tammikuussa. Indonesian hallituksen valtuuskuntaa johtaa oikeusministeri Hamid Awaluddin. Mukana on myös viestintäministeri Sofyan Djalil, apulaissosiaaliministeri Farid Husain, ulkoministeriön ihmisoikeus-ja turvallisuuspolitiikan johtaja I Gusti Agung WesakaPudja sekä poliittisia, juridisia ja turvallisuusasioita koordinoiva apulaisministeri Usman Basyah. Vapaa Aceh -liikettä edustavat Tukholmassa maanpaossa olevat järjestön johtajat. Viiden hengen valtuuskunnassa ovat mukana mm. pääministeri Malik Mahmud ja ulkoministerin tehtävistä vastaava Zaini Abdullah. (MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme