Mainos
Mainos

Aceh-osapuolet tänään Suomeen

Rauhansopimuksen on tarkoitus päättää lähes 30 vuotta jatkunut konflikti, jossa on kuollut 15 000 ihmistä.

Indonesian hallituksen ja Vapaa Aceh -liikkeen edustajia on saapunut tänään Helsinkiin rauhansopimuksen allekirjoitustilaisuutta varten. Osa Indonesian delegaatiosta sekä Vapaa Aceh-liikkeen edustajat saapuivat maahan puoliltapäivin.

Osapuolten on määrä vahvistaa rauhansopimus maanantaina. Oikeus- ja ihmisoikeusministeri Hamid Awaluddin arvioi, että molemmat osapuolet ovat sitoutuneet rauhantekoon vilpittömin mielin.

- Kaikki on valmiina, eikä teknisiä ongelmia ole. Uskon kaiken sujuvan kitkatta, hän sanoi Jakartassa uutistoimisto AFP:lle ennen lähtöään Helsinkiin, jonne loppuosa Indonesian delegaatiosta saapuu huomisaamuna.

Presidentti Martti Ahtisaaren välityksellä neuvotellun rauhansopimuksen on määrä päättää lähes 30 vuotta Indonesian läntisintä maakuntaa repinyt aseellinen selkkaus, jossa on tähän mennessä kuollut 15 000 ihmistä, pääosin siviilejä.

Sopimusta tarkkailemaan perustetaan EU:n ja Kaakkois-Aasian maiden siviilikriisinhallintaoperaatio, jonka 50 asiantuntijasta koostuva etujoukko aloittaa työnsä heti maanantaina. Suomalaisten 12-henkinen ryhmä on jo lähtenyt maakuntaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme