Mainos
Mainos

Adoptiolapset sopeutuvat hyvin Suomeen

Suomessa on enemmän kysyntää kuin tarjontaa adoptiolapsille. Ulkomailta adoptoidut lapset joutuvat useasti myös kiusaamisen kohteeksi etnisen taustansa takia.

Ylilääkäri Jari Sinkkonen Pelastakaa Lapset ry:stä kertoo, että Suomeen on tehty noin 3000 kansainvälistä adoptiota.

Vuonna 1985 säädettiin laki yhä yleistyvien kansainvälisten adoptioiden vuoksi. Lapsen etua pyritään turvaamaan pitkällä odotusajalla sanoo Sinkkonen, vaikka monet lasta odottavat parit kritisoivatkin pitkää odotusta.

Lapset ovat pääsääntöisesti sopeutuneet hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan ja onnistuneet luomaan kiintymyssuhteen uuteen perheeseen.

Lapset ovat olleet tienraivaajia myös rasistisissa kysymyksissä. He ovat saattaneet joutua kiusatuiksi etnisen taustansa takia. Sinkkonen painottaa, että on hyvin tärkeää selvittää missä määrin näin on päässyt käymään. Nyt startanneessa laajassa tutkimuksessa pyritään selvittämään adoptiolasten henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Adoptoidut lapset tulevat omine taustoineen ja biologisine perinteineen uuteen perheeseen.

- On tärkeää, että lapselle kasvaa suomalainen identiteetti. Se, että missä määrin lapsen omaa alkuperäistä kansallisuutta korostetaan, on sitten perheen oma asia.

Suomessa on selvästi enemmän kysyntää adotoitavista lapsista kuin on tarjontaa. Kohdemaiden kirjavat säännökset ja muuttuvat politiikat myös hankaloittavat adoptioden toteutumista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot