Mainos
Mainos

Adoptiolasta jonottaa yhä useampi

Kiinnostus kansainvälisiin adoptioihin on kasvanut nopeasti. Etenkin Etelä-Suomessa jonot adoptioneuvontaan ovat kasvaneet niin rajusti, että sosiaalityöntekijöiden aika ei enää riitä vastaamaan tarpeeseen.

Adoptioneuvontaa tarjoava Pelastakaa Lapset -järjestö vaatiikin toiminnalle lisää voimavaroja. Järjestö vetoaa Haagin sopimukseen, jonka mukaan viranomaisten on edistettävä ja kehitettävä adoption yhteydessä annettavia neuvonta- ja seurantapalveluja.

Pelastakaa Lapset -järjestön omassa kansainvälisessä adoptioneuvonnassa on tällä haavaa 433 perhettä, joista Etelä-Suomen aluetoimistossa 229 perhettä. Adoptioseurannassa on yli 300 lasta. Tämän vuoden aikana järjestön kautta Etelä-Suomeen on tullut ulkomailta 39 lasta.

Lasten lähtömaiden vaatimukset seurantaraporteista, todistuksista ja selvityksistä ovat moninkertaistuneet. Myös aiemmin maahan tulleet adoptiolapset tarvitsevat kasvaessaan yhä enemmän palveluita ja apua juurien etsintään.

Tällaista jälkipalvelua järjestö on antanut tänä vuonna Etelä-Suomessa jo 70 asiakkaalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme