Mainos
Mainos

Adoptiosäädöksiä halutaan tiukentaa

Adoptiosta halutaan tehdä entistä valvotumpaa. Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ehdotusta uudeksi adoptiolaiksi.

Tavoitteena on ajanmukaistaa erityisesti adoptioprosessia ja adoptiolupa-asioiden käsittelyä koskevat säännökset.

Uuden suunnitelman mukaan erillinen lupaviranomainen tutkisi adoption edellytykset myös kotimaisissa adoptioissa ennen lapsen sijoittamista perheeseen. Vastaava lupakäytäntö koskee jo nykyisin kansainvälisiä adoptioita.

Uudistuksen kautta hakijoiden soveltuvuus adoptiovanhemmiksi arvioitaisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Uudistuksella pyritään myös estämään nykyistä tehokkaammin niin sanotut itsenäiset adoptiot ulkomailta. Tällöin kansainväliset adoptiot tapahtuisivat aina suomalaisen palveluntarjoajan tai viranomaisen kautta.

Taustalla on viime vuonna uudistettu adoptiota koskeva Euroopan neuvoston yleissopimus, joka Suomen on tarkoitus hyväksyä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot