Mainos
Mainos

Adressi puhtaan meriveden puolesta luovutettiin Haloselle

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on ottanut Naantalin Kultarannassa vastaan Suomen Veneilyliiton kansalaisadressin puhtaan meriveden puolesta. Liitto pelkää, että nykyisten veneilijöiden lapset eivät enää omana elinaikanaan näe puhdasta merivettä.

Veneilijät haluavat adressin avulla tuoda esiin halunsa yhteistyöhön ja esittävät samalla tukensa poliittisille päättäjille ja viranomaisille. Adressin on allekirjoittanut noin 2800 veneilijää. Kansalaisadressin luovuttanut Veneilyliiton puheenjohtaja Juhani Kankare sanoo, että vaikka Itämeren suojeluohjelman avulla rehevöityminen on jo pystytty pysäyttämään, eivät suojelutoimet riitä puhdistamaan meriämme.

-Vesien tilan parantuminen edellyttää radikaalia fosforipäästöjen vähentämistä sekä huolellisuutta kemikaali- ja öljykuljetuksissa. Kankareen mukaan liitto ei esitä valmiita keinoja toimenpiteiksi. -Oleellista on, että yhteiskunta panostaa sellaiseen tutkimus- ja koulutustoimintaan, joka johtaa oikeiden keinojen löytämiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme