Mainos
Mainos

Adultaa epäillään väärinkäytöksistä

Aikuiskoulutuskeskus Adultaa epäillään mittavista väärinkäytöksistä valtionapujen nostamisessa.

Keski-Uusimaa-lehden mukaan Keski-Uudenmaan kuntien omistaman Adultan epäillään kasvattaneen väärin perustein peruskoulutuksen oppisopimuksessa olevien opiskelijoiden määrää ja saaneen näin jopa miljoonien eurojen valtionavut.

Opetushallitus alkoi tutkia asiaa, kun se huomasi Adultan oppisopimusopiskelijoiden määrän kasvaneen kolmessa vuodessa 15-kertaiseksi. Opetusministeriö vaatii asian nopeaa selvittämistä.

- Adulta on pyydetty selvitys elokuun puoliväliin mennessä. Jos väärinkäytösepäilyt varmentuvat, väärin perustein maksetut valtionavut peritään takaisin. Adultan oppisopimusten järjestämisluvat tulevat myös harkittavaksi, opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) sanoo.

Adultan toimitusjohtaja Leena Sairo kiistää epäilyt. Hänen mukaansa Opetushallituksen tarkastuskertomus on kiistanalainen ja täynnä virheitä. Sairo on haluton kommentoimaan sitä laajemmin tässä vaiheessa.

- Vastineemme tulee julkisuuteen elokuussa, Sairo toteaa.

Adultan mielestä Opetushallituksen olisi pitänyt julistaa tarkastuskertomus salaiseksi. Sairon mukaan se voi vääriin käsiin joutuessaan vaarantaa Adultan asiakassuhteet. Opetusviranomaiset eivät suostuneet vaatimukseen, koska Adulta saa tulonsa suurelta osin verovaroista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot