Mainos

Adventtikirkon asianajaja puolustautuu

Adventtikirkon edustajan mukaan kirkko pyrki selvittämään kaikin keinoin lasten hyväksikäyttöepäilyjen todenperäisyyttä.

Suomen Adventtikirkko joutui otsikoihin, kun yhtä tai useampia sen työntekijöistä epäiltiin lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Adventtikirkko on kertonut tutkineensa asiaa, mutta jättänyt asian sikseen lakimiehen neuvosta. Kirkon käyttämä juristi on nyt tullut julkisuuteen antamallaan tiedotteella. Tamperelainen asianajaja Liisa Tarvainen on toiminut asiassa Suomen Adventtikirkon lainopillisena avustajana ja laatinut asiaa koskevan muistion.

Tarvainen kertoo pyytäneensä kirkon edustajia kartoitamaan esiin tulleen epäilyn todenperäisyyttä mahdollisilta uhreilta. Hänen mielestään Suomen Adventtikirkon edustajat toimivat kiitettävästi ja pyrkivät käytettävissään olevin keinoin selvittämään epäilyjen todenperäisyyttä.

Asianajaja Tarvaisen mukaan selvittelyn lopputulos ei tuonut hänen tietoonsa yhtään syytekynnyksen ylittävää hyväksikäyttötapausta, eikä hänellä ollut aihetta kehottaa asiakastaan viranomaistoimiin.

Liisa Tarvainen korostaa, että hänen lausumansa ei tarkoita sitä, että hän tai Suomen Adventtikirkko suhtautuisi välinpitämättömästi lasten seksuaalisen hyväksikäytön tapauksiin. Hänen mielestään voimakkaasti henkilöön liittyvissä tapauksissa, jollaisia seksuaalisen hyväksikäytön tapauksetkin ovat, on olemassa vaara ratkaisun perustumisesta tiedon sijasta tunteisiin. Tätä juridisessa päätöksenteossa tulee välttää.

Tarvainen kertoo myös, että tiedotusvälineissä esitetty käsitys laajasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei vastaa sitä näkemystä, mikä tilanteesta hänen kertomansa selvittelyn perusteella syntyi. Hän ei voinut kehottaa kirkkoa kääntymään viranomaisten puoleen, kun tiedossa ei ollut henkilöitä, nyt jo aikuisia miehiä, jotka olisivat halunneet tutkintaa.

- Samoista syistä lastensuojeluilmoituksen tekeminen ei ollut tarpeellista, varsinkaan kun epäilyn kohteena oleva kirkon toimihenkilö ei enää ollut kirkon palveluksessa. Tarvaisen mielestä on myös mahdollista, että asiasta käynnistetty julkisuus on rohkaissut uhreja kertomaan poliisille kokemuksistaan. Mikäli näin on käynyt asian saama julkisuus on tehnyt tehtävänsä ja on näin palvellut kaikkien etua, Tarvainen kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot