Mainos
Mainos

Afganistaniin lisäjoukkoja

Eduskunta on päättänyt lähettää lisäjoukkoja Afganistaniin rauhanturvatehtäviin. Päätös syntyi äänin 140-14.

Rauhanturvaajien lisäjoukko lähtee turvaamaan elokuussa pidettäviä vaaleja. Operaation arvioidaan kestävän 4-5 kuukautta.

Vain vasemmistoliitto on vastustanut lisäjoukkojen lähettämistä. Eilisellä kyselytunnilla Esko-Juhani Tennilä syytti Suomea Yhdysvaltojen miellyttämisestä.

- Sanoin jo kyselytunnilla, että tuollaiset kommentit ovat hyvin ikäviä. Me lisäämme joukkoja Afganistanissa, koska siellä järjetestetään demokraattiset vaalit. Miellyttämisestä ei ole kysymys. Meillä on erilaisia operaatioita ympäri maailmaa. Noin 800 suomalaista miestä ja naista on ikään kuin parantamassa maailmaa ja ei niitä vaaleja voi järjestää, jos ne eivät ole turvalliset. Tuplaamme joukkojemme määrän sadasta kahteensataan viideksi kuukaudeksi valvomaan, että vaalit onnistuvat. Pitkässä juoksussa vastuu siirtyy tietenkin kokonaisuudessaan afganistanilaisille, ulkoministeri Alexander Stubb sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Ulkoministeri Stubb: Afganistan tarvitsee rauhanturvaajia vaalien valvontaan ja demokratian kehityksen turvaamiseen.

Katso ulkoministeri Alexander Stubbin haastattelu (Huomenta Suomi 06.03.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme