Mainos
Mainos

Afganistanin ampumatapaus etenee syyttäjälle

Ampumatapausta on tutkittu törkeän vammantuottamuksen ja palvelusrikoksen nimikkeillä. Epäillyt rauhanturvaajat kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Suomalaisen rauhanturvaajan haavoittumiseen johtanut ampumatapaus etenee yleiselle syyttäjälle syyteharkintaan. Pääesikunnan mukaan puolustusvoimilla ei ole edellytyksiä ratkaista asiaa sotilasrikoksia käsittelevässä kurinpitomenettelyssä.

Suomalainen rauhanturvaajien ryhmä joutui ampumavälikohtaukseen Afganistanin poliisin kanssa lokakuun alussa, ja vartiomiehenä toiminut suomalainen rauhanturvaaja jäi kahden tulen väliin. Tutkimusten mukaan häneen osuneet laukaukset ammuttiin kahdella suomalaisella rynnäkkökiväärillä.

Ampumatapausta on tutkittu törkeän vammantuottamuksen ja palvelusrikoksen nimikkeillä. Epäiltynä kuullut suomalaiset rauhanturvaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Asessori Teemu Penttilän mukaan päätökseen lähettää ampumatapaus yleisen syyttäjän punnittavaksi ei liity erityistä dramatiikkaa.

- Yleensä kun on kyse meidän kurinpitotoimivallastamme, puhutaan hyvin selkeistä yksinkertaisista asioista. Heti jos on suuremman luokan asioita ja monimutkaisempia sellaisia, tai kiistetään tai joku on kotiutunut pois palveluksesta, meillä ei ole enää toimivaltaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme