Mainos
Mainos

Afganistanin rauhanturvaoperaatio jatkuu

Vanhasen mukaan kansainvälisellä yhteisöllä on vastuu maan vakauttamisesta. Kosovoon lähetetään myös 50 sotilasta lisää.

Suomi jatkaa toimintaansa Afganistanin rauhanturvaoperaatiossa edelleen noin sadan sotilaan voimin. Suomi aikoo selvittää myös puolustustarvikeavun Afganistanin viranomaisille. Kyse ei kuitenkaan ole aseista eikä ampumatarvikkeista.

Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta on linjannut yhdessä tasavallan presidentin kanssa Suomen toimintaa Afganistanissa. Suomi selvittää mahdollisuuksia vuorotella Ruotsin kanssa jälleenrakennusryhmän johdossa. Tässä tilanteessa pohdintaan tulisi Suomen miesmäärän lisääminen.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Suomen viesti on, että kansainvälisellä yhteisöllä on vastuu Afganistanin vakauttamisesta.

Kosovossa Suomi ottaa jälleen johtovastuun keskisessä taisteluosastossa Kfor-operaatiossa. Tämä merkitsee, että Kosovoon lähetetään 50 sotilasta lisää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme