Mainos
Mainos

Afganistanin suomalaisjoukkojen kotiutumisesta ristiriitaista tietoa

Presidentti Tarja Halonen arvioi, että Suomi pysyy Afganistanissa vaaleja turvaamassa myös presidentinvaalien toisella kierroksella marraskuun alussa. Halonen kommentoi vaalien järjestämistä virallisella vierailulla Egyptissä.

Halonen korosti, että hän ei ole keskustellut asiasta vielä puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) kanssa. Halonen muistutti, että "vaaleja varten on menty ja vaaleja varten ollaan".

MTV3:n uutiset haastatteli puhelimitse maavoimien operaatiopäällikköä, prikaatikenraali Veli-Pekka Parkattia. Hänen mukaansa Afganistanissa oleva suomalainen rauhanturvaajien vahvennusosasto kotiutuu Suomeen tämän kuun lopulla.

- Tämän kuun lopulla tämä vahvennusosasto kotiutuu sieltä aivan suunnitelmien mukaisesti. Sen jälkeen sinne jää vielä 120 rauhanturvaajaa eli alkuperäinen vahvuus. Tämä jäljelle jäävä joukko osallistuu vaalien edellytysten luomiseen maassa, kommentoi prikaatikenraali Parkatti.

- Suomalaisen vahvennusosaston on nyt aika tulla sieltä kotiin meidän kanssamme tehdyn sopimuksen mukaisesti. Ei mitään heitä koskevaa "jäämisoptiota" ole edes ollut. Suomalaiset odottavat kovasti kotiin palaamista tämän vaativan tehtävän jälkeen, kertoi Parkatti MTV:n uutisille.

Vahvennusosastossa on parhaillaan 80 suomalaista rauhanturvaajaa, jotka ovat olleet Afganistanissa viimeksi kuluneet neljä kuukautta.

Katso Eeva Lehtimäen raportti Kairosta

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot