Mainos
Mainos

Afganistanissa loukkaantuneet suomalaisturvaajat on leikattu

Liikenneturman syytä ei vielä tiedetä

Kaksi auto-onnettomuudessa loukkaantunutta suomalaista rauhanturvaajaa on leikattu illalla Afganistanissa. Leikkausta vaativat muun muassa murtumat jaloissa, kerrottiin maavoimien esikunnasta.

Operaatiot tehtiin Mazar-e-Sharifissa saksalaisen sotilastukikohdan sairaalassa, jonne loukkaantuneet oli kuljetettu turman jälkeen.

Tänään puoliltapäivin Suomen aikaa Pohjois-Afganistanissa sattuneessa onnettomuudessa loukkaantuivat myös paikallinen tulkki ja ajoneuvon suomalainen johtaja. Heidän vammansa olivat lieviä, mutta hekin jäivät yöksi sairaalaan tarkkailtaviksi.

Onnettomuuteen joutuneet suomalaiset ovat kotoisin Heinolasta, Tampereelta ja Espoosta.

- Rauhanturvaajat ovat hoidossa alueella olevassa saksalaisessa kenttäsairaalassa. Suomalainen sotilaslääkäri puolestaan konsultoi puhelimitse sinne, kertoi Porin prikaatin esikuntapäällikkö eversti Sakari Wallinmaa illansuussa.

Loukkaantuneet saatetaan tuoda hoitoon Suomeen, mutta päätöstä tästä ei ole vielä tehty.

- Parhaillaan valmistelemme mahdollista kansallista evakuointilentoa. Sen tarpeen ratkaisevat hoitavan lääkärin ja meidän konsultoivan lääkärimme arvio, ja sitä meillä ei vielä ole, Wallinmaa lisäsi.

Loukkaantuneiden omaisille on tiedotettu onnettomuudesta.

Kyseessä rutiinipartio

Rauhanturvaajat olivat rutiinipartiossa Khulmin kaupungin alueella viitisenkymmentä kilometriä Mazar-e-Sharifista itään, kun toinen heidän autoistaan ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä pois tieltä. Tarkkoja yksityiskohtia turmasta ei vielä ole, mutta eversti Sakari Wallinmaan mukaan mitkään sotilaalliset syyt eivät sitä kuitenkaan aiheuttaneet. Sekin tiedetään, ettei onnettomuudessa ollut toista osapuolta.

Suomalaiset rauhanturvaajat olivat tiedustelemassa tiestöä ja aluetta kahdella partiolla, kun turma sattui puoliltapäivin Suomen aikaa.

Kahdessa partioautossa oli mukana kaikkiaan kuusi suomalaista rauhanturvaajaa sekä tulkki. Toinen ajoneuvo ei joutunut onnettomuuteen.

Afganistanissa on tällä haavaa satakunta suomalaista rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme