Mainos
Mainos

Afrikan paavi Suomen ortodoksikirkon vieraaksi

Aleksandrian ja koko Afrikan paavi patriarkka Petros VII saapuu ensi viikolla Suomen ortodoksisen kirkon vieraaksi. Viikon vierailun aikana patriarkka Petros tutustuu ortodoksikirkon toimintaan. Hän käy lukuisissa Itä-Suomen ortodoksikirkoissa ja johtaa juhlaliturgian Uspenskin katedraalissa Helsingissä.

Paavi osallistuu myös suojelemansa Konstantinus Suuren ritarikunnan päiville. Petroksen isäntänä toimii Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Johannes. Vierailun virallinen ohjelma alkaa tiistaina. Petros on vieraillut Suomessa kahdesti aiemmin. Vuonna 1992 ja 1993 hän osallistui Akkran metropoliittana Valamon kansanopistossa pidettyihin lähetysseminaareihin. Hän oli läheisessä yhteistyössä Suomen ortodoksisen lähetystyön tekijöiden kanssa. Petros VII, siviilinimeltään Petros Papapetru, valittiin patriarkaksi 1997 nuorimpana ehdolla olleista kandidaateista. Nyt 48-vuotias Kyproksella syntynyt Petros on nuorin maailman yhdeksästä ortodoksipatriarkasta.

Patriarkan koko nimi kuuluu Hänen jumalallinen autuutensa, Aleksandrian suuren kaupungin, Libyan, Pentapoliksen, Etiopian ja koko Afrikan paavi ja patriarkka, isien isä, paimenten paimen, ylipappien ylipappi, apostoleista kolmastoista ja koko maailman tuomari Petros VII.

Aleksandrian patriarkaatin 15 hiippakunnassa elää noin kolmesataatuhatta ortodoksia. Suurin osa heistä on kirkkoon liittyneitä afrikkalaisia Keniassa, Ugandassa, Tansaniassa, Zairessa, Ghanassa ja Kamerunissa. 1982 patriarkaatti perusti pappisseminaarin Nairobiin ja 90-luvun alussa terveysaseman Yaoundéen Kameruniin. Molemmat koulut ovat Suomen ortodoksisen kirkon opetuskeskuksia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme