Mainos
Mainos

Afrikkalainen sikarutto uhkaa levitä Suomeen – Ministeriö: "Vakavimpia eläintautiuhkia kymmeniin vuosiin"

Suomen lähialueilla Baltiassa leviää vakava eläintauti, afrikkalainen sikarutto, joka uhkaa sianlihan tuotantoa ja villisikoja. Tautia on todettu laajalti myös Venäjällä.

Maa- ja metsätalousministeriö piti tänään tiedotustilaisuuden taudin leviämisen estämiseksi. Ministeriön mukaan afrikkalainen sikarutto leviää helposti koti- ja villisikojen välillä sekä viruksen kanssa kosketuksissa olleiden esineiden välityksellä.

Tautiin ei ole hoitoa eikä rokotetta, mutta se ei tartu ihmiseen.

Afrikkalaisen sikaruton (ASF) torjunta vaatii pitkäjänteistä kansainvälistä ja poikkihallinnollista yhteistyötä viranomaisten, elinkeinon, riista-asiantuntijoiden ja metsästäjien kesken, ministeriöstä todetaan.

– Afrikkalainen sikarutto on vakavimpia eläintautiuhkia kymmeniin vuosiin. Virukset eivät tunne maiden rajoja, ja tietojen vaihtaminen on merkittävä osa yhteistyötä tarttuvien eläintautien vastustamiseksi, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme