Mainos
Mainos

Agnostikkoilloista tehdyt kantelut eivät johda toimiin

Agnostikkoiltoja koskevat kantelut eivät johda toimiin. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti asiasta illalla.

Oulun agnostikkoilloista oli tehty kolme kantelua. Niissä epäiltiin, ovatko illoissa alustaneet papit pysyneet kirkon opissa ja tunnustuksessa.

Oulussa järjestettiin keväällä agnostikkoilloiksi kutsuttuja tilaisuuksia, joissa alustajina ja järjestäjinä oli neljä oululaista pastoria. Iltojen teemoina oli muu muassa "Jumalaa ei ole", "kaste ei pelasta" ja "ristinkuolema oli turha".

Vaikka tuomiokapituli piti agnostikkoiltojen perusajatusta myönteisenä ja avoimeen keskusteluun pyrkivänä, se kiinnitti huomiota pappien esiintymiseen ja näkemyksiin kirkon uskosta.

Tuomiokapitulin mielestä pastori Arpad Kovacs ja pastori Mikko Salmi esiintyivät varsin voimakkaasti näkemyksissään, jotka koskivat uskoa persoonalliseen jumalaan ja sakramentteihin.

Näkemykset ja esitystapa saatettiin kokea pilkkaavina ja harhaoppisina, tuomiokapituli huomautti. Se kehotti kyseisiä pastoreita kiinnittämään jatkossa huomiota näihin seikkoihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot