Mainos
Mainos

Ahmavaara: Jättiosingot uhkaavat tulosopua

Suurimman palkansaajajärjestön SAK:n varapuheenjohtaja Pekka Ahmavaara uskoo, että suuryritysten jättiosingot vaikeuttavat mahdollisuuksia saada aikaan maltillinen palkkaratkaisu. -Ei paljon kannata puhua pitempiaikaisen, maltillisen ratkaisun puolesta. Hyvä jos jonkinlainen saadaan aikaan, Ahmavaara sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa.

Ahmavaara pitää yritysten menettelyä lyhytnäköisenä varsinkin, kun talouden elpymisestä ei ole varmuutta. -Aivan kuin ne ajattelisivat: saalistetaan niin kauan kuin se on mahdollista, kohta ei ole jaettavaa, Ahmavaara moittii. Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton varatoimitusjohtaja Tarmo Korpela puolestaan arvioi, että jos osingonjaossa mennään järjestelmän äärilaitaan, verotuksen muutosta haluavat saavat siitä hyvän aseen. -On varmaan joitakin tapauksia, joissa on tapahtunut ylilyöntejä, Korpela myöntää Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Suuria osinkoja on perusteltu pelolla, että seuraava hallitus laittaisi osingot verolle vuoden 2004 alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme