Mainos
Mainos

Ahmavaara luottaa kolmikantaan

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n vasemmistoliittolainen ykkösmies Pekka Ahmavaara ei usko, että keskusta ryhtyisi hallituskaudellaan murentamaan työmarkkinajärjestöjen ja valtiovallan kolmikantayhteistyötä. Ahmavaaran mukaan keskustan ja SDP yhteishallitus menee kolmikantayhteistyön suosimisessa jopa edellistä hallitusta pidemmälle, jos se noudattaa hallitusohjelmaansa. Ahmavaara viittaa työmarkkinajärjestöjen yhteisiin laskutoimituksiin, joilla hallitusohjelmasta on tähän mennessä löydetty 73 kohtaa, joissa joko pyydetään kolmikantavalmistelua tai jotka ilman muuta kuuluvat sen piiriin. Ahmavaara arvioi, että keskusta on työreformin aiheuttamista ongelmista säikähtäneenä "juossut melkein toiseen ääripäähän".

Vaikka vasemmistoliitto jäi hallituksen ulkopuolelle, Ahmavaara tukee tiivistä yhteistyötä SDP:n kanssa. Hän arvostelee omaa puoluettaan siitä, että se ei tukenut Lipposen pääministeriyttä. -Lopputulos oli, että suurimman puolueen ja sitä myötä pääministerin paikka jäi SDP:ltä 6 000 äänen ja parin eduskuntapaikan päähän. Vasemmistoliitolta taas katkesi hallitustaival. SAK:laisessa ammattiyhdistysliikkeessä yleinen toive oli, että molemmat puolueet olisivat voineet jatkaa hallituksessa, Ahmavaara sanoo UP-uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa.

Ahmavaara harmittelee tulkintoja, joiden mukaan hän olisi suorastaan kehottanut vasemmistoliittoa tukemaan Lipposen pääministeriyttä. Hän korostaa esittäneensä, että vasemmistoliiton pitää vaalien jälkeen tukea hallitusneuvotteluissa Lipposta pääministeriksi. Molempien puolueiden piti toki hankkia itselleen mahdollisimman hyvä vaalitulos.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme