Mainos
Mainos

Aho: budjettinäytelmä vie päähuomion työttömyydeltä

Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon mukaan budjettiriihi on näytelmä, joka vie huomion itse pääasiasta. Ahon mukaan Suomen ongelmien perimmäinen syy ei ole valtion velkaantumisessa tai kireässä tuloverotuksessa, vaan suurtyöttömyydessä.

Aho arvioi kolumnissaan Turun Sanomissa, että Lipposen hallituksen vastoinkäymiset valtion velan kanssa ovat seurausta epäonnistumisesta puolittaa työttömyys.

Jos työttömyyden puolittamisuralla olisi pysytty, painetta uusiin leikkauksiin ei enää olisi, Aho toteaa. Ajan hengestä kertoo jotakin, että päättäjiltä riittää rohkeutta leikata pienimpiä sosiaalietuuksia mutta ei uskallusta koskea niihin syihin, jotka estävät ihmisten työllistämistä, Aho arvostelee.

Oppositiojohtaja Ahon mukaan näytelmällä on kuitenkin onnellinen loppu. Budjettiriihestä tulee ulos yksimielinen hallitus, joka kertoo kantaneensa vastuunsa ja tehneensä uusia rohkeita päätöksiä, Aho kirjoittaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme