Mainos
Mainos

Aho: Eurovaaleihin neljä vaalipiiriä

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho toistaa puolueensa esityksen jakaa maa neljään vaalipiiriin, jotta kiinnostus eurovaaleja kohtaan saataisiin nousuun.
-Siinäkin on omat ongelmansa, mutta vaalit tulisivat joka tapauksessa lähemmäksi äänestäjää, ehdokasmäärät kasvaisivat ja yksittäisten ehdokkaiden vaalibudjetteja olisi mahdollista supistaa, Aho perusteli tänään keskustanaisten edustajakokouksessa Lappeenrannassa.

Hän piti keinotekoisina ehdotuksia kunnallisvaalien siirtämisestä yhtä aikaa eurovaalien kanssa.
-Todennäköinen seuraus olisi se, että eurovaalien äänestysprosentti jonkin verran nousisi, mutta samalla kunnallisvaalien äänestysprosentti puolestaan laskisi.

Ahon mukaan keskustaliikkeen suuri haaste on yhä paremmin kertoa jäsenkunnalleen ja äänestäjille, mitä europarlamentissa todella tehdään ja miten keskustan parlamentaarikot siellä toimivat. Tämä olisi yksi keino lisätä aitoa kiinnostusta europarlamentteja ja samalla eurovaaleja kohtaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme