Mainos
Mainos

Aho ja Niinistö iloitsivat, Lipponen vaisuna

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho iloitsi puolueensa menestyksestä. Aho piti tulosta "yllättävän hyvänä". Aho näki vaalin tuloksessa kansalaisten protestin hallituksen kansaa kahtia jakavalle politiikalle sekä myös EU-politiikalle.

Pääministeri Paavo Lipponen puolestaan arvioi sosiaalidemokraateille tappiollista tulosta vaisusti. Hän totesi, että raskainta hallitusvastuuta kantanut SDP ei saanut äänestäjiään liikkeelle. Lipponen viittasi myös hallituksen vaikeisiin päätöksiin. Hän arveli, että talouden kasvu ja laskeva työttömyyden suunta eivät vielä ehtineet vaikuttaa. Pääministeri teki myös heti vaali-iltana selväksi, että hallituksen linja ei muutu.

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö iloitsi, että kokoomus teki tämän vuosikymmenen parhaat vaalituloksensa. Se pärjäsi nyt ensimmäisen kerran myös hallituspuolueen asemassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme