Mainos
Mainos

Aho: Keskusta vastustaa Pekkarisen nimitystä

Keskustan puheenjohtaja Esko Ahon mukaan puolueen pankkivaltuutetut vastustavat loppuun asti professori Jukka Pekkarisen nimittämistä Suomen Pankin johtokuntaan. Aho myös kummeksuu presidentti Martti Ahtisaaren puuttumista Suomen Pankin johtokunnan nimityksiin.

Oppositiojohtaja ihmettelee miksi presidentti haluaa puuttua pankkivaltuuston valmisteluun, ja pitää Ahtisaaren menettelyä poikkeuksellisena.

-Jukka Pekkarinen on erittäin hyvä mies, olemme keskustankin piirissä oppineet luottamaan häneen talouden ja työmarkkinoiden asiantuntijana, mutta valitettavasti Suomen Pankin johtokunta ei ole paikka, jonne kaikki hyvät miehet pitäisi sijoittaa, Aho sanoi.

Ahon mielestä Suomen Pankki ei Emu-oloissa tarvitse yhtä suurta johtokuntaa kuin nykyään.
-On vaikea, tai suoraan sanoen mahdotonta löytää perusteita miksi johtokunnan jäsenmäärä pitäisi pitää ennallaan. Olemme siis sitä mieltä, että Matti Vanhala pääjohtajaksi, ja johtokunta yhtä pienemmäksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme