Mainos
Mainos

Aho kritisoi valtiosäännön uudistusmallia

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee valtiosäännön uudistusmallia pääministerin valintamenettelyn osalta. Aho pitää oikeana sitä päämäärää, että eduskunnan tulee voida valita pääministeri. Hän painottaa kuitenkin sitä, että hallitusneuvottelujen painopiste tulisi jo alkuvaiheessa tapahtua eduskunnassa.

-Jos pääministeriehdokkaan valinta saa tarvittaessa siirtyä hallitusneuvottelujen loppuvaiheeseen, eduskunnan asema ei juurikaan muutu, kirjoitti Aho kolumnissaan Turun Sanomissa tänään.

Edellisen hallituksen pääministeri Aho huomauttaa, että eduskunnan vallan lisääminen hallituksen muodostamisessa pitää selkeästi kirjata sekä pykäliin että perusteluihinkin.

Aho toteaa myös, että presidentille on varattava toimintamahdollisuudet sen varalta, että eduskunnassa ei kyetä löytämään hallituksen muodostamiseen tarvittavaa yhteistyökykyä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme