Mainos
Mainos

Aho: Lipponen vähätellyt eduskunnan valtaa Emu-päätöksessä

Oppositiojohtaja Esko Aho syyttää pääministeri Paavo Lipposta eduskunnan poliittisen vallan vähättelystä Suomen Emu-päätöksenteossa.

Aho korostaa, että Euroopan talous-ja rahaliitto EMU:un liittyminen on käytännössä eduskunnan päätöksestä kiinni, vaikka Maastrichtin sopimus sitookin Suomea juridisesti.

Suomen ja Ruotsin demaripääministerit puhuvat Emuun liittymisestä aivan eri sävyin: Göran Persson vakuuttaa, että Ruotsin mukaanmenosta päättävät ainoastaan omat kansanedustajat. Paavo Lipponen sen sijaan sanoo, että Suomen EU-juna vie suoraan talous-ja rahaliittoon. Syntyy helposti se väärä käsitys, että Ruotsilla olisi parempi EU-sopimus.

Lipposen luovutusmentaliteetti saa opposition raivostumaan.
-En ymmärrä, miksi lähdemme luovuttamaan päätösvaltaa tällaisilla epämääräisillä lausunnoilla ja vihjeillä, totesi puheenjohtaja Aho MTV3:n uutisille. Hänen mukaansa Ruotsin poliittinen ja oikeudellinen asema on sama kuin Suomenkin.
-Mutta me saimme selvästi oikeuden erillisen kansallisen ratkaisun tekemiseen ilmoittamalla jäsenyysneuvottelujen yhteydessä, että me haluamme tehdä asiasta eduskunnan päätöksen, sanoo Aho.
(MTV3/Merja Sundström)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme