Mainos
Mainos

Aho rahoittaa matkansa kirjoittamalla

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho aikoo rahoittaa valtaosan Harvard-vuotensa kustannuksista kirjoittamalla Yhdysvalloista kokemuksistaan ja näkemyksistään.

Esko Aho

Aho on tehnyt tätä koskevat sopimukset joidenkin lehtitalojen kanssa. Aholla on lisäksi yhteyksien ja informaation hankkimista koskevia yhteistyöhankkeita muutaman pienen yrityksen kanssa. Lähes vuoden mittainen Ahon perheen oleskelu Yhdysvalloissa maksaa arviolta puoli miljoonaa markkaa. Oma rahaa hän käyttää tarkoitukseen 100 000 - 200000 markkaa. Aho kertoi tänään, että hän jättää tällä viikolla eroanomuksensa eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajuudesta. Keskustan eduskuntaryhmä päättää seuraajasta tänään. Paikan perinee joko valtiovarainvaliokuntaa nykyisin johtava Maria Kaisa Aula tai ryhmän varapuheenjohtaja Matti Vanhanen. Oma vaikutuksensa asiaan voi olla myös sillä, kuka nimetään viikonlopun puoluekokouksessa Ahon sijaiseksi puoluejohtajana.

Aholle on myönnetty vapautus kansanedustajan työstä syyskuun alusta ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Lakia on sen jälkeen uudistettu siten, ettei poissaoloajalta tarvitse maksaa palkkiota. Aho aikoo vielä uudistaa palkattomuutta koskevan hakemuksensa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot