Mainos
Mainos

Aho: Ratkaisu markasta Emu-päätöksen yhteydessä

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho haluaa, että hallitus tuo eduskuntaan esityksen hallitusmuodon markka-sanan muuttamisesta samalla kertaa, kun eduskuntaa tuodaan esitys Suomen Emu-ratkaisusta.

Aho sanoi tänään politiikan toimittajille, että poliittinen päätös talous- ja rahaliitto Emuun menemisestä voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä, mutta sen toimeenpanon vaatimat lakimuutokset on tehtävä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Aho tukeutui korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Pekka Hallbergin lehtilausuntoon.

Ahon toivoma käsittelytapa merkitsisi, että eduskunnassa vaadittaisiin Suomen liittymiseksi Emuun viiden kuudesosan enemmistö. Oppositiossa oleva keskusta voisi siten estää liittymisen.

Keskusta ratkaisee Ahon mukaan oman Emu-kantansa ensi syksynä ylimääräisessä puoluekokouksessa. Eduskunnan on määrä ottaa kantaa Emuun ensi vuoden huhtikuussa.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme