Mainos
Mainos

Aho torjuu puheita Suomen Pankista

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei ole kiinnostunut Suomen Pankin johtajan tehtävistä. Aho sanoo tänään Demarin haastattelussa pyrkivänsä jatkamaan puolueen puheenjohtajana.

-En ole kiinnostunut Suomen Pankin johtajan tehtävistä, Aho sanoo. Aho on sitä vastoin kiinnostunut punamultayhteistyön luomisesta ensi vaalien jälkeen. Hänestä on vahinko, ettei punamultahallitusta saatu aikaan jo vuoden 1999 vaalien jälkeen.

Yhteiskunnallinen tilanne olisi Ahon mielestä perustellut punamultaa tuolloin; syventyvä alueellinen ja sosiaalinen eriarvoisuus ja markkinatalouden ääri-ilmiöt loivat tarpeen. Ensi vaalien jälkeen mahdollisuus on yhä tarjolla.

-Punamulta on mahdollinen. Minusta sitä ei voi etukäteen sulkea pois. Kotimarkkinavetoisen kasvun strategiassa ei olisi kauhean vaikea löytää siltä alueelta yhteisiä käsityksiä.

Aho tyynnyttelee samalla puheita työreformista todeten, että sen työmarkkinasopimusjärjestelmiin liittyvissä kohdissa oli virheitä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme