Mainos
Mainos

Aho: Työelämän uudistukset kolmikantakonkelossa

Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon mielestä työelämän rakenteelliset muutokset ovat juuttuneet kolmikantakonkeloon eli odottamaan hallituksen ja työmarkkinaosapuolten yhteisymmärrystä.

Aho arvioi keskiviikkona eduskunnassa alkaneessa välikysymyskeskustelussa, että eduskunnasta löytyisi valmiutta monien rakenteellisten uudistusten tekemiseen keskustan työreformin mukaisesti. Esimerkkinä hän mainitsi pienten yritysten työllistämisriskin alentamisen. Ahon mielestä eduskunnasta löytyisi myös enemmistö hallituksen veronkevennysesitysten muuttamiseen pienituloisia suosivammiksi.

Ahon mukaan tilastot eivät tue pääministeri Paavo Lipposen (sd.) välikysymysvastauksessa esittämää väitettä, että työttömyyden laskusuunta on nopeutunut. Virallinen työttömyys on Ahon mielestä laskenut vaalikauden alussa hitaammin kuin edellisen vaalikauden lopulla. Hänen mukaansa työvoiman ulkopuolella on työttömät, työttömyyseläkkeelle siirretyt, koulutuksessa olevat ja tukityöllistetyt yhteen laskettuna lähes 650 000 henkilöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme