Mainos
Mainos

Aho varoittaa USA:n suhteista

Esko Aho varoittaa Suomea heikentämästä suhteitaan Yhdysvaltoihin.

Sitran johtoon kesällä siirtyvä Esko Aho varoittaa julkistamassaan raportissa vaarantamasta suhteita Yhdysvaltoihin.

Aho varoo astumasta ulkopolitiikan ykkösketjun varpaille. Pieni piikki sisältyy lausuntoon, että Ruotsi on hoitanut suhteitaan Yhdysvaltoihin aktiivisemmin. Aho toistaa ehdollisen hyväksyntänsä Nato-jäsenyydelle. Jos Pohjois-Amerikan ja Euroopan turvallisuusedut kohtaavat, Suomella ei ole syytä jäädä sotilasliiton ulkopuolelle.

Harvardin yliopistossa vieraillut Aho on paluunsa jälkeen ollut huolissaan kasvavasta USA-vastaisuudesta koko Euroopassa. Talous on Ahon mukaan tärkein syy pitää suhteet kunnossa USA:han.

Teollisuus ei ymmärrä huolta USA:n ja Suomen suhteiden viilenemisestä. Kauppasuhteet rakennetaan yritysten - ei poliitiikkojen - välillä, teollisuuden etujärjestö muistuttaa.

USA:n ja Suomen kauppa on jatkunut vahvana viime vuosien taantumasta huolimatta. Yhdysvalloissa toimii 150 suomalaista yritystä. Niissä on töissä 50 000 amerikkalaista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.05.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme