Mainos
Mainos

Aholla kannatusta komissaariksi

Keskustan kenttäjohtajat kannattavat Esko Ahoa komissaariehdokkaaksi. Aho itse ei ole kiinnostunut paikasta.

Keskustan piirien ja sisarjärjestöjen puheenjohtajat kannattavat Sitran tulevaa pääjohtajaa ja entistä pääministeriä Esko Ahoa keskustan komissaariehdokkaaksi.

Sanomalehti Ilkan kyselyssä Ahoa kannatti keskustan ehdokkaaksi viisitoista kahdestakymmenestäviidestä vastanneesta. Pääministeri Matti Vanhasen talouspoliittinen neuvonantaja Olli Rehn sai kannatusta neljältä vastaajalta. Rehn oli kuitenkin puheenjohtajien selkeä suosikki siinä tapauksessa, että vastikään Sitraan valittu Aho kieltäytyisi Brysselin komennuksesta.

Aho kertoo, ettei hän ole käytettävissä ehdokkaaksi.
-Olen jo kauan sitten sanonut, että komissaaripaikan suhteen minun nimeni yli voi vetää viivan, eikä ole mitään syytä sitä käsitystä muuttaa, Aho totesi STT:lle.

Kakkosvaihtoehtojen kakkoseksi Rehnin jälkeen nousi Vanhasen kabinetin valtiosihteeri Risto Volanen. Entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki sai yhden hajaäänen, samoin kuin entinen ulkoministeri Paavo Väyrynen.

Kolme puheenjohtajaa ei halunnut kertoa kantaansa. Vanhanen sanoi viimeksi viikonloppuna ajavansa nyt puhemies Paavo Lipposta komission puheenjohtajaksi, eikä ole halunnut ottaa kantaa muihin ehdokkaisiin.

Keskustan kentältä on silti alkanut nousta vaatimuksia, että komissaarinpaikka olisi aika saada keskustalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot