Mainos
Mainos

Aholta uusi poissaolohakemus ensi viikolla

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho aikoo jättää ensi tiistaina eduskunnan puhemiesneuvostolle uuden anomuksen Harvardin-vapaastaan.

Hän toivoo, että eduskunta tekisi asiassa päätöksen heti pääsiäisen jälkeen. Aho kertoi suunnitelmistaan lauantaina Mikkelissä keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa. Hän korosti, ettei luennointi Harvardissa ole yksityinen hanke, vaan liittyy täysin politiikkaan.

Puhemiesneuvoston eilen hyväksymissä pitkäaikaista poissaoloa koskevissa ohjeissa on kohta, jonka mukaan lupia ei myönnetä ensisijaisesti yksityisten syiden perusteella. Aho ilmoitti olevansa edelleen käytettävissä, kun keskusta valitsee puheenjohtajan kesäkuun puoluekokouksessa.

Aho vaati puheessaan myös EU-maiden Itävalta-boikotin pikaista purkamista. Hän sanoi olevansa eri mieltä kuin pääministeri Paavo Lipponen (sd.), joka on vastustanut irrottautumista "eurooppalaisesta arvoyhteisöstä ja perinteestä".

Ahon mielestä pääkysymys on EU:n pienten jäsenmaiden kannalta se, millaisin perustein ulkopuoliset voivat puuttua maan hallituksen muodostamiseen. Arvoyhteisö on kokonaan toinen asia kuin vapaiden vaalien kautta syntyneen hallituksen kaataminen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme