Mainos
Mainos

Ahonen: Paperiteollisuuden kilpailua vääristävät tuet pois

Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen mukaan tukiaisten voimalla paisuva liikatuotanto painaa paperin hintatasoa Euroopassa, ja aiheuttaa Suomen paperiteollisuudelle merkittävää vahinkoa.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen patistaa Suomea vaikuttamaan EU-puheenjohtajuuskaudellaan siihen, että paperiteollisuuden kilpailua vääristävät tuet poistettaisiin EU:n sisällä. Ne ovat hänen mukaansa aiheuttaneet suurta vahinkoa Suomen paperiteollisuudelle.

- Suomalaistehtaiden kilpailuasema on vaikea, kun kilpailijana on esimerkiksi markkinoiden vieressä eli keskellä Eurooppaa sijaiseva kierrätyskuitua käyttävä ja teknisesti uusi tehdas, jonka pääomakuluista vastaavat suurelta osalta veronmaksajat, Ahonen kuvasi tänään Kuusamossa.

Tukiaisten voimalla paisuva liikatuotanto painaa paperin hintatasoa erityisesti Euroopassa.

Ahonen antoi suomalaisfirmoillekin moitteita lyhytnäköisyydestä, kun ne ovat olleet rakentamassa ylikapasiteettia Keski-Euroopassa.

- Näin toimien ei Suomessa sijaitsevaa paperiteollisuutta kehitetä. Tarvitsemme uudenlaista kasvustrategiaa, jolla jalostusastetta nostetaan ja raaka-aineita hyödynnetään laaja-alaisemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme