Mainos
Mainos

Ahonen puoltaa Stora Enson yhtiökokousta

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen puoltaa Jouko Skinnarin vaatimusta Stora Enson ylimääräisestä yhtiökokouksesta. Ahonen kuvailee Stora Enson tilannetta hätätilaksi.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen pitää Stora Enson toiminnan supistuksia Suomessa järjettöminä. Ahonen puoltaakin eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajan Jouko Skinnarin (sdp) vaatimusta Stora Enson ylimääräisen yhtiökokouksen koollekutsumisesta.

Skinnari katsoo, että kokouksen pitäisi käsitellä yhtiön hallituksen tekemää lakkautuspäätöstä.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Ahonen sanoi, että kyseessä on eräänlainen hätätila, joten ylimääräiselle yhtiökokoukselle olisi tilausta.

- Minusta se on erittäin hyvä aloite, että kutsuttaisi ylimääräinen yhtiökokous koolle. Annettaisi siellä omistajaohjauksen kautta päättää, mikä on järkevää yritykselle, kansantaloudelle ja inhimillisesti katsoen ihmisille. Kuitenkin valtio ja nämä institutionaaliset sijoittajat omistavat äänivallasta yli 40 prosenttia, niin ihmettelen, että eikö sillä sitten ole painoarvoa. Kyllähän näin suuren omistuksen pitää yrityksessä kuulua, arvioi Ahonen.

Ahonen pitää myös Stora Enson tehtaiden lopettamisia ja toiminnan supistamisia järjettöminä, koska tehtailla menee hyvin. Ahonen uskoo, että Stora Enson toiminnan supistamiset ovat heijastusvaikutuksia Yhdysvaltojen tappiollisesta toiminnasta. Ahosen mukaan miljardien eurojen tappiolliset seikkailut koituvat nyt tehtaiden kohtaloksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme