Mainos
Mainos

Ahtaajien lakko jatkuu yli viikonlopun

Ahtaajien työehtosopimuskiistoista neuvotellaan seuraavan kerran maanantaina. Neuvotteluihin liittyvät myös EK:n Seppo Riski ja SAK:n Lauri Ihalainen.

Ahtaajien lakko jatkuu Suomen satamissa. Eilen alkaneet paikalliset työtaistelut laajenivat aamulla koskemaan kaikkia tärkeimpiä satamia. Laivojen lastaus on pysähdyksissä maanantaiaamuun saakka.

Ahtaajien työehtosopimuksia koskevan kiistan neuvottelut keskeytettiin eilen kahden lyhyen tapaamisen jälkeen. Tilanne jumiutui osapuolten asettamiin ennakkoehtoihin. SAK:lainen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT vaatii työnantajia neuvottelemaan vakavasti ahtaajien työehtosopimusta koskevista vaatimuksista. Työnantajia edustava Satamaoperaattorit vaatii lakkojen lopettamista ehtona neuvottelujen jatkamiselle.

Neuvotteluja on määrä jatkaa maanantaina aamupäivällä valtakunnansovittelijan toimistossa. Työehtosopimusta koskevaan kiistaan odotetaan tuolloin vetoapua myös Elinkeinoelämän keskusliiton johtajalta Seppo Riskiltä ja SAK:n puheenjohtajalta Lauri Ihalaiselta.

Työnantaja on edellyttänyt, että lakkojen on päätyttävä, ennen kuin neuvotteluja voidaan jatkaa. Työtaistelu on pysäyttänyt Suomen ulkomaankaupan lähes kokonaan. Kaupoissa lyhyt lakko ei juuri vaikuta. Myös matkustajaliikenne toimii normaalisti.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 15.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme