Mainos
Mainos

Ahtaajien lakko pysäytti satamat

Suomen satamat ovat pysähtyneet. Ahtaajien lakko alkoi aamukuudelta. Osapuolet eivät päässeet sopimukseen myöhään yöhön jatkuneissa neuvotteluissa.

Valtakunnansovittelija Esa Lonkan mukaan osapuolet ovat liian kaukana sovusta, eikä sovintoesityksen antamiselle ollut edellytyksiä. Lonka ei halunnut arvioida, milloin neuvotteluja jatketaan.

- Todella valitettavaa, että työnseisaus pääsee alkamaan. Suomalainen yhteiskunta ei ole tämmöistä ansainnut. Paha asia, Lonka sanoi heti neuvotteluiden keskeydyttyä.

Lakko lopettaa laivojen lastaamisen ja purkamisen.

Lakon arvellaan kuristavan pahasti Suomen vientiä ja teollisuutta. Se pysäyttänee ulkomaankaupasta 80 prosenttia. Pitkittyessään lakko voi tyhjentää myös kauppojen hyllyjä. Kiistaa käydään etenkin irtisanomissuojasta ja työajoista.

Lakon osapuolet syyttelevät toisiaan. AKT syyttää työnantajaa siitä, ettei se piittaa kansantalouden tilanteesta, vaan ajaa ainoastaan omaa periaatettaan. Työnantajapuoli puolestaan pitää AKT:n vaatimuksia irtisanomissuojasta kohtuuttomina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot