Mainos
Mainos

Ahtaajien lakot hiljensivät seitsemän satamaa

Ahtaajien lakot ovat hiljentäneet seitsemän sataman ahtaustoiminnan. Lakossa ovat Helsingin, Turun, Kotkan, Uudenkaupungin, Naantalin, Kokkolan ja Hangon satamien ahtaajat, ilmoittavat Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä työnantajapuolen Satamaoperaattorit.

- Yli puolet Suomen tavaraliikenteestä on nyt pysähdyksissä. Erityisesti lakko kohdistuu konttiliikenteeseen, ilmoittaa Satamaoperaattorien toimitusjohtaja Juha Mutru.

Työntekijöiden on tarkoitus vauhdittaa työnseisauksella käynnissä olevia työehtosopimusneuvotteluita. Kiistaa on etenkin irtisanomissuojasta ja työajasta.

AKT on varoittanut, että kiista ahtaajien työehdoista voi pysäyttää Suomen satamat uudelleen helmikuun loppupuolella.

AKT:n työtaistelu aiheuttaisi toteutuessaan huomattavaa vahinkoa Suomen ulkomaankaupalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot