Mainos
Mainos

Ahtaajilla odottamaton lakko Helsingissä

Finnsteve-yhtiön ahtaajien lakko on käytännössä pysäyttänyt työt Sompasaaren satamassa, ja se sotkee myös Euroviisujen järjestelyjä.

Ahtausyhtiö Finnsteven ahtaajat ovat keskeyttäneet työt Länsisatamassa ja Sompasaaressa Helsingissä.

Satamissa työskentelee noin 700 työntekijää, joista noin 500 on vakinaisia ahtaajia. Kaikki poistuivat työpaikoiltaan puoli kymmeneltä aamulla.

Vuorokauden mittaisen työnseisauksen syynä on ahtaajien mukaan yrityksen mielivaltainen henkilöstöpolitiikka. Henkilöstön edustajat ovat ilmoittaneet tulevansa töihin normaalisti kuudelta huomisaamuna.

Finnsteven Helsingin-satamien pääluottamusmies Jape Lovén sanoo mielenilmauksen johtuvan useista viime aikoina tapahtuneista sopimus- ja lakirikkomuksista. Keskustelut eivät Lovénin mukaan ole johtaneet mihinkään.

Työntekijöiden ulosmarssi tuli yritykselle yllätyksenä. Toimitusjohtaja Hans Martinin mukaan mielenilmauksen syystä ei ole työnantajalle tarkempaa tietoa annettu. Pyyntöä mistään neuvotteluistakaan ei ole esitetty.

Länsisataman matkustajaliikenne kulkee normaalisti

Finnsteven toimitusjohtajan Hans Martinin mukaan lastinkäsittelyn keskeyttäminen ja aikataulujen muuttuminen aiheuttavat ongelmia asiakkaille.

Koko Sompasaaren tavarasatama on käytännössä pysähdyksissä. Länsisataman matkustajaliikenteeseen työnseisaus ei kuitenkaan vaikuta.

Lakko sotkee myös Euroviisujen järjestelyjä. Viisupaikalle Helsingin Areenaan piti asentaa tänään valtavia sähkögeneraattoreita, mutta ahtaajien lakko aiheuttaa ongelmia aikatauluun.

Euroviisujen Teknisen vastaavan Kaj Floodin mukaan satamaan on jäänyt seisomaan kaksi 40 tonnin painoista sähkögeneraattoria. Ne piti asentaa Areenaan tilatulla suurella nosturilla tänään. Seuraavan kerran nosturi on mahdollista saada paikalle maanantaiyönä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme