Mainos
Mainos

Ahteen asianajaja rangaistuksista: Vankeuden pitäisi olla mahdollinen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n viestinpäällikkö Hilkka Ahteen asianajajana epäilyssä työpaikkahäirintäjutussa toimii Markku Salo. Erikoisena hän pitää tilannetta erityisesti sen takia, että kysymys on ammattiliitosta.

AKT:n puheenjohtaja Timo Rätyä on epäilty työpaikkahäirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä. Ahde kanteli Rädystä työsuojeluviranomaisille, ja asia johti poliisitutkintaan.

– Ahde olisi halunnut, että asia käsitellään AKT:n sisällä. Kun talon sisällä ei tapahtunut mitään keskustelua, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tehdä valitus työsuojeluviranomaisille.

Salon mukaan kysymys on työturvallisuuslain rikkomisesta, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa työpaikkakiusaamista.

– Ykköstavoite on, että AKT:n puheenjohtaja tuomitaan työturvallisuuslain rikkomisesta.

Hyvin todennäköisesti Ahde tulee esittämään korvausvaatimuksen Rätyä ja työnantaja AKT:tä vastaan.

Työturvallisuuslain rikkomisesta voidaan tuomita ainoastaan sakkorangaistukseen, jota Salo pitää liian lievänä.

– Vankeusrangaistuksen pitäisi olla mahdollinen.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 19.1.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot